Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@10:59:25 GMT

حس خوب زندگی در کوچه دوستی

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۹۴۹۲

حس خوب زندگی در کوچه دوستی

همشهری آنلاین _ بهاره خسروی: مردم برای معرفی و اعتبار خودشان ابتدا نشانی محله‌شان را می‌دادند. حس تعلق خاطر محلی حلقه گمشده این روزهای زندگی شهرنشینی و مدرن است. این روزها شاید مردم، به نسبت گذشته، کمتر برای ارتباط با همسایه‌ها و مشارکت در کارهای جمعی محله‌محور پا پیش می‌گذارند و هرکدام سعی می‌کنند مسئولیت را به فرد دیگری بسپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رفتار باعث گسست زنجیره‌های زندگی شهری و از همه مهم‌تر حس مهربانی و همدلی میان افراد جامعه می‌شود. چند سال است که شهرداری با همکاری دفاتر توسعه محلی برای زنده شدن حس تعلق خاطر محلی و احیای مسئولیت‌پذیری شهروندان در اداره امور شهر به دست آنها، طرح‌های مشارکتی فراوانی را در دستور کار دارد و طرح کوچه دوستی یکی از این طرح‌هاست. طرح کوچه دوستی چند وقت است که در کوچه بختیاری محله زنجان، واقع در پازل دهم پایتخت، اجرا شده است. سری به کوچه بختیاری زدیم و با اهالی و تعدادی از متولیان طرح گفت‌وگو کردیم.  

خیابان هاشمی، چند قدم مانده به بزرگراه یادگار امام(ره)، کوچه بختیاری. کوچه‌ای که این روزها حسابی رنگ و لعاب گرفته است. بر در و دیوار کوچه و خانه اهالی نقش و طرح‌های رنگی چنان چشمگیر است که هر رهگذری را برای قدری تأمل و تماشای کوچه تشویق می‌کند. «حوریا نمین»، از بانوان فعال کوچه بختیاری در اجرای این طرح، با نشان ‌دادن نقاشی‌های زیبایی که در مقابل خانه‌اش طراحی شده، می‌گوید: «تا سال ۹۷ ساکن مهرشهر کرج بودم. فضای شهری آن محدوده به نسبت کوچه بختیاری متفاوت‌تر بود. این محله بافت فشرده و پر جمعیتی دارد و کوچه برای زندگی چندان مطلوب نبود. اوایل سکونتمان، این تغییر حسابی ناراحت‌کننده بود. هیچ همسایه‌ای با دیگری در ارتباط نبود. اغلب مردم زباله‌هایشان را داخل کوچه رها می‌کردند. از این موضوع واقعاً ناراحت بودم.

برای تغییر این رفتار، وقتی حیاط خانه را آب و جارو می‌کردم، کارم را تا نیمه‌های کوچه ادامه می‌دادم. این کار باعث تعجب همسایه‌ها هم می‌شد.» همسایه خوش‌ذوق ما در کوچه بختیاری که تحصیلاتش بی‌ربط با زیباسازی و توجه به طراحی فضاهای شهری هم نیست، ادامه می‌دهد: «در دانشگاه طراحی صنعتی خواندم. به همین دلیل، با طراحی فضاهای شهری هم بیگانه نیستم. وقتی ماجرای اجرای طرح کوچه دوستی از سوی شهرداری و دفتر توسعه محلی مطرح شد حسابی استقبال و در طول اجرا سعی کردم به نحوی حضور داشته باشم. خوشبختانه با اجرای طرح حس همدلی میان همسایه‌ها ایجاد شد. در حال حاضر همه اهل محله حواسشان به کوچه است. حتی بچه‌ها هم سعی می‌کنند زباله‌ها را حتماً در سطل زباله بریزند.»

همسایه‌های آشنا

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای طرح در کوچه بختیاری شکل‌گیری ارتباطات چهره‌به‌چهره و کلامی میان اهالی کوچه است. «مریم جوان» ۱۴ سال است که در کوچه بختیاری زندگی می‌کند. او این نکته را می‌گوید و اضافه می‌کند: «مشغله‌های زیادی دارم. رسیدگی به امور بچه‌هایم کل وقتم را می‌گیرد. از طرفی، در این چند سال در کوچه ما همسایه‌های زیادی جابه‌جا شده‌اند و بسیاری از همسایه‌های قدیمی هم که دیگر به رحمت خدا رفته‌اند. ارتباط همسایه‌های جدید با بقیه خیلی کم شده بود. راستش با هم غریبه بودیم. همسایه‌ها به‌ندرت با یکدیگر سلام و علیک می‌کردند. اما طرح کوچه دوستی باعث آشنایی بیشتر خانم‌های همسایه با یکدیگر شد. این ماجرا برای آقایان هم پیش آمد. این روزها همسایه‌هایمان را می‌شناسیم و می‌دانیم در کوچه با چه کسانی زندگی می‌کنیم. این نقطه قوت ماجراست. حس صمیمیت و همدلی ایجادشده میان اهل کوچه، امنیت روانی و آرامش بیشتری با خودش به همراه آورده است.» به گفته جوان، رنگ‌آمیزی کوچه با مشارکت اهالی و نصب گلدان‌های زیبا در داخل کوچه از دیگر نکات ارزشمند طرح کوچه دوستی برای اهالی کوچه بختیاری بود.

حمیدرضا الهیاری/ سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۰ ایجاد حس تعلق خاطر محلی

این روزها مهم‌ترین عنصر برای پیوند شهروندان با جامعه و شهر، زنده کردن حس تعلق خاطر محلی است. این موضوع در افزایش ظرفیت‌های انسانی و کمک‌ گرفتن از آنها برای اجرای طرح‌های مشارکتی و نگهداشت شهری حائز اهمیت است. طرح کوچه دوستی از سوی معاونت اجتماعی شهرداری و امور بانوان تکه دهم پایتخت روی میز قرار گرفت و بعد هم با مشارکت دفتر توسعه محلی ناحیه ۲ و ۳ و شهرداری پازل دهم پایتخت و ناحیه ۳ اجرایی شد.
 سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی تکه دهم پایتخت درباره اهمیت اجرای این طرح می‌گوید: «کوچه دوستی طرحی است که در نظر دارد از طریق بهسازی مشارکتی کوچه به ارتقای مشارکت ساکنان کوچه و حل مشکلات آنها از طریق بهره‌گرفتن از سرمایه‌های اجتماعی آنها بپردازد. کوچه بختیاری در محله زنجان که در نزدیکی بزرگراه یادگار قرار دارد به دلیل فرسودگی کالبدی فضاهای مجاور و فضاهای رهاشده، دارای مسائل و آسیب‌های اجتماعی زیادی بود و برای ساکنان حس ناامنی ایجاد می‌کرد.

از سوی دیگر، فضای سخت و جدارهای بلند کوچه و نبود فضای سبز، منظر نامناسبی برای اهالی به وجود آورده بود. همین نکات نهادهای محلی را بر آن داشت تا این کوچه را برای اجرای طرح معرفی کنند.» به گفته «حمیدرضا الهیاری»، حس سرزندگی و پویایی فضای زندگی اهالی کوچه در بهبود روابط همسایگی نقش بسزایی دارد. او در ادامه می‌گوید: «در این طرح شهروندان برای حفظ و نگاهداشت چهره شهری و محله‌ای که در آن زندگی می‌کنند، پیشقدم شدند و همین موضوع سرآغاز ایجاد حس تعلق خاطر محلی میان ساکنان است و کاهش آسیب‌های اجتماعی بهترین دستاورد آن محسوب می‌شود.»

مریم رفیعی/ تسهیلگر دفتر توسعه محلی ناحیه ۲ و ۳ کوچه‌ای با اهالی همدل

کوچه بختیاری یکی از کوچه پرآسیب در ناحیه ۳ تکه دهم پایتخت بود. مهم‌ترین نیاز اهل کوچه برای ساماندهی و مشارکت در طرح، جلب حس اعتماد اهالی بود. «مریم رفیعی»، تسهیلگر دفتر توسعه محلی ناحیه ۲ و ۳، با بیان این مطلب درباره نحوه اجرای طرح یادشده در کوچه بختیاری توضیح می‌دهد: «تقریباً از آذرماه سال گذشته طرح کوچه دوستی از سوی معاونت اجتماعی شهرداری، امور بانوان، مطرح شد. کوچه بختیاری علاوه بر آسیب‌های اجتماعی، نیازمند بهسازی فضای شهری هم بود. اما این بهسازی و تغییرات مشارکت اهالی ساکن در این کوچه را می‌طلبید و نیاز به اعتمادسازی میان آنها داشت. با برپایی جلسات هم‌اندیشی، مشکلات کوچه، مانند نبود نور کافی، آسفالت جداره‌ها و مواردی ازاین‌دست، شناسایی شد و با جمع‌آوری استشهاد اهالی و ارسال برای اداره برق و نیز اقدامات شهرداری کوچه آسفالت و رنگ‌آمیزی شد و بسیاری از مشکلات کوچه در دل همین برنامه‌ها رفع شد. نکته جالب‌تر نظارت و حضور شهروندان در همه مراحل بهسازی کوچه بود.»

«نرگس مظاهری» /مدیر اداره امور بانوان شهرداری منطقه ۱۰ افزایش مشارکت بانوان در امور محلی

افزایش تعاملات اجتماعی و مشارکت اجتماعی زنان در بهبود مسائل کوچه و محله مهم‌ترین هدف اجرای طرح کوچه دوستی بود. مدیر اداره امور بانوان شهرداری منطقه ۱۰ با اشاره به این موضوع درباره مشکلاتی که باعث ایجاد فضای ناامن برای بانوان کوچه بود، توضیح می‌دهد: «شب‌ها کوچه بختیاری، به‌ویژه بن‌بست فاضل، از کوچه‌های فرعی این کوچه، تبدیل به پاتوق معتادان و فضایی برای استعمال موادمخدر شده بود. پارک خودروهای رهاشده و نبود نور کافی هم مزید بر علت شده بود تا تردد بانوان با مشکل مواجه شود. با اجرای طرح کوچه دوستی توانستیم از ظرفیت بانوان برای رفع این مشکلات استفاده کنیم.»
«نرگس مظاهری» در ادامه، افزایش نظارت اجتماعی از طریق ارتقای تعاملات اجتماعی ساکنان، آموزش و فرهنگسازی نگهداشت زیبایی و سرزندگی کوچه و اجرای برنامه‌های شاد با حضور اهالی و راه‌اندازی کارناوال شادی و همچنین مشارکت بانوان برای بهسازی و رفع مشکلات را از مهم‌ترین دستاوردهای طرح کوچه دوستی عنوان می‌کند.

کد خبر 597015 برچسب‌ها منطقه ۱۰ زیبا سازی همشهری محله کوچه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱۰ زیبا سازی همشهری محله کوچه دفتر توسعه محلی کوچه بختیاری معاونت اجتماعی طرح کوچه دوستی امور بانوان دهم پایتخت همسایه ها اجرای طرح منطقه ۱۰ مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • قطعی برق در برخی مناطق شهرکرد
  • تصاویری تلخ از داخل کوچه‌های شهرک چوبی سوخته در گیلان | آتش از کجا شروع شد؟
  • اتباع بیگانه و قاچاق سوخت دو مساله اصلی هرمزگان است
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • پخش و توزیع ۱۱۰ تن آسفالت درمنطقه۲ اراک
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود